Tekst send til Danmarks medier ifm. 10 års jubilæum.

Nyheder fra holdet bag crafters.dk samt events.
Post Reply
User avatar
JacobBoTollak
Administrator
Posts: 703
Joined: 19 Oct 2012, 11:38

Tekst send til Danmarks medier ifm. 10 års jubilæum.

Post by JacobBoTollak »

Dansk server blandt verdens ældste.

En efterårsdag d. 17. September 2010, bliver der skrevet et indlæg på et forum på en dansk internetside. Siden hedder dailyrush.dk, og eksisterer stadig. Det samme gør den Minecraft server, som indlægget handler om.

“Jeg kan da godt smide en server op.
Spiller dog kun single player selv, indtil multiplayer delen bliver lidt mere udbygget.”, skriver brugeren der kalder sig “xcan”.

Og dermed starter historien om en dansk Minecraft Server, som i dag må betragtes som blandt de ældste i verden, da muligheden for multiplayer først blev en realitet cirka en måned tidligere, d. 4 august 2010.


“Jeg kan da godt smide en server op.
Spiller dog kun single player selv,
indtil multiplayer delen bliver lidt mere udbygget”
-xcan

Der findes andre servere, som har eksisteret længe. Men Crafters.dk har noget unikt, som adskiller den fra resten: Et værdisæt.

I værdisættet er beskrevet, at verdenen aldrig må slettes og genstartes, at alle byggerier skal bygges af spillerne selv, og at intet må “spawnes”.
Dvs. alle materialer der bliver brugt til at bygge med, først skal mines op af jorden.
Desuden skal Crafters.dk være tilgængelig for alle, og det skal være gratis at spille på serveren. Ingen spillere kan købe sig til fordele, som det ellers er kutyme på stort set alle andre servere.

Denne tilgang, har betydet at spillere har været i stand til at nyde den samme oplevelse, gense deres gamle byggerier og opleve Minecraft, som det er meningen det skal spilles, i snart 10 år.
Serveren har fulgt med tiden, og er naturligvis inklusiv de opdateringer som Mojang har udsendt i årenes løb.
Samtidig er det lykkes Crafters.dk at gøre det trygt at spille på serveren, også for børn.
Det er voksne ildsjæle der driver serveren, og der slås hårdt ned på mobning, diskriminering og uønsket adfærd.


Crafters.dk - et pusterum i hverdagen.

Crafters.dk har været i stand til at tiltrække en stor mængde af spillere, hele 31.622 unikke spillere er det blevet til i alt indtil videre. De har tilsammen gravet et svimlende antal blokke: 237.870.156 stk. er det blevet til i tidens løb.
Størstedelen spiller ikke på serveren længere, men en gruppe spillere på 20-25 personer, har været med siden de første år.

Nye spillere kommer hele tiden til, nogle blot for et kort visit, mens andre bliver bidt af den unikke tilgang til spillet som Crafters.dk tilbyder: At kunne mine materialer, opføre bygninger og have det sjovt med hinanden imens. Der findes ikke hurtige “minigames” på Crafters.dk, det er en “byggeserver”.

Det er ikke forkert at anskue Crafters.dk som et mødested, hvor hverdagens oplevelser og verdenssituationen kan vendes med sine venner. Det er muligt at skrive i chatten, eller at tale med hinanden på Discord, imens man spiller stille og roligt.
Det skaber et sammenhold, og et sted at føle sig hjemme når der skal slappes af efter en travl dag.

Dette sammenhold går i flere tilfælde længere end selve Crafters.dk
Flere spillere har mødtes i både store og mindre grupper i virkeligheden. Venskaber er blevet opbygget på kryds og tværs. Der har været kærestepar, break-ups, og en gruppe spillere har endda deltaget i en konkurrence hvor fremtidens hus skulle designes i Minecraft. De vandt en særlig pris for innovation og fik overrakt præmier af Mojang (firmaet bag Minecraft).


10 års jubilæum.

Netop dette særlige fællesskab er også årsagen til at Crafters.dk stadig eksisterer idag 10 år senere.
Serveren har altid været drevet af frivillige, og der har på intet tidspunkt været indtægter.
Skiftende personer har løftet opgaven, og nye har taget over hvis nogle ikke havde lyst længere.

Serveren startede med at køre på en pc, der stod hos Xcanner i hans kontor. I dag kører Crafters.dk via et serverhosting bureau.
P.t. opretholdes serverens drift af 4 personer, som har spillet siden de første år.

Når man ser tilbage på Crafters.dk’s historie, har der været op- og nedture.
Med Minecrafts sejrsgang over kloden for 10 år siden, var de første år naturligvis de største og serveren var velbesøgt. Crafters.dk har også oplevet stille perioder, men hver gang er interessen blusset op og nye som gamle spillere har besøgt serveren.


“Crafters.dk’s unikke struktur og værdisæt,
har skabt et fundament, som har stået stærkt i
indtil videre 10 år.”Som i den virkelige verden, har der været behov for at skabe en struktur på Crafters.dk, og derfor er serveren idag at sammenligne med et egentligt samfund, hvor der er “regering” og “politi”, til at administrere dagligdagen. Spillere har mulighed for at få indflydelse, og komme med forslag, som bliver bearbejdet af et “server råd”.

På den måde har Crafters.dk fulgt med samfundet, og virkeligheden, og er til stadighed i stand til at tilbyde en server hvor alle kan spille Minecraft, som det er tænkt og udviklet af Mojang.
Crafters.dk’s unikke struktur, og værdisæt, har skabt et fundament som har stået stærkt i 10 år.

Opbakningen og interessen er fortsat til stede, og det vil derfor være muligt at spille på Crafters.dk, en af verdens ældste Minecraft servere, langt ud i fremtiden også.

Crafters.dk holder 10 års jubilæumsfest på serveren d. 17 september 2020.
Alle er velkomne på adressen: crafters.dk

Post Reply